Infó

Az alapképzés (BSc) második félévében a mérnök informatikus szak hallgatói A programozás alapjai 2. (VIIIAA03) tárgy keretében folytatják a számítógépes problémamegoldás módszereinek és alapvető eszközeinek megismerését.

A tantárgy A programozás alapjai 1. tárgy keretében megszerzett ismeretekre épít. Fő célkitűzése, hogy bevezessen az objektum-orientált programozásba a C++ nyelv megismertetésével. További cél, hogy megismertessen néhány alapvető operációsrendszer-használati fogalommal, programfejlesztést és tesztelést támogató eszközzel, valamint hordozható programok írásának szabályaival.

A tárgy félévközi jeggyel zárul. Az 6 kredites tantárgy eredményes elvégzése a félév során legalább 120 óra felkészülést, önálló munkát igényel. Az önálló munkát a laborgyakorlatok előtt elektronikusan benyújtandó ellenőrző feladatokkal ösztönözzük.

A tárgyak felelőse és előadója Dr. Szeberényi Imre és Dr. Somogyi Péter. A laborgyakorlatokat az IIT vezetésével az AAIT, EET, ETT, HIT és a VET tanszékek oktatói tartják. Az oktatók terembeosztása az csoportbeosztás menüpontban érhető el.

A tárgy elvégzéséhez 2 kurzust kell felvennie mindenkinek: előadás (E*) és labor (L*).

Bővebb információ a félév időbeosztásáról az Ütemterv, ZH-k menüpontban található.

Utolsó frissítés: 2022-02-03 17.14